9:00 - 17:00

Onze openingstijden Ma. - Vrij.

070 201 71 85

Neem vrijblijvend contact op

Facebook

LinkedIn

Search
 

Financiën

Kaminada > Scheidingsbemiddeling > Financiën

Als u getrouwd bent in gemeenschap van goederen of u hebt een geregistreerd partnerschap, dan moet u alle boedel en inboedel verdelen. Inboedel betekent alle spullen in en rond het huis. Boedel betekent alle inboedel met daarbij bijvoorbeeld ook banktegoeden, lijfrentes, een vakantiewoning. U krijgt allebei de helft van de waarde van alle spullen als u uit elkaar gaat. Als u getrouwd bent onder huwelijkse voorwaarden dan zijn hier meestal aparte afspraken over gemaakt. Stap voor stap begeleidt Kaminada Legal & Accounting ook hier met het ontvlechten van uw gezamenlijke leven.

 

Pensioen verdelen

Onder de boedel valt ook het pensioen wat is opgebouwd ten tijde van het huwelijk. Dat geldt over en weer, ook al heeft de één een klein pensioen en de ander een flink pensioen.

 

U kunt na de scheiding kiezen voor conversie of verevening. Als u na een scheiding kiest voor conversie wordt het deel ouderdomspensioen voor uww partner definitief afgesplitst. Het afgesplitste ouderdomspensioen wordt een zelfstandige pensioenaanspraak voor de ex-partner. In een aantal situaties ontstaat er dan een verschil. Hieronder vindt u een overzicht van deze verschillen.

Vraag ons om advies over uw persoonlijke situatie.