9:00 - 17:00

Onze openingstijden Ma. - Vrij.

070 201 71 85

Neem vrijblijvend contact op

Facebook

LinkedIn

Search
 

Bedrijfsovername

Kaminada > Bedrijfsadvies > Bedrijfsovername

Haal het maximale uit de bedrijfsovername

 

Gaat u starten of wilt u uw bestaande onderneming laten groeien? De huidige markt biedt mogelijkheden voor een bedrijfsovername. Door vergrijzing staan er steeds meer bedrijven te koop. Dit biedt, voor u als ondernemer, kansen. Kaminada Legal & Accounting ondersteunt u graag, zodat u het maximale haalt uit de bedrijfsovername.

 

Objectieve waardebepaling

 

Hoe bepaalt u de waarde van een bedrijf? Dit hangt onder meer af van de branche. Ook scheelt het of u een eenmanszaak, vof, bv of ander bedrijf wil overnemen. Bovendien is ‘waarde’ niet hetzelfde als ‘prijs’: u bent ook afhankelijk van vraag en aanbod in de markt. Kaminada Legal & Accounting kent alle rekenmethodes en is expert op het gebied van bedrijfsovernames.

 

Due diligence-onderzoek

 

Voordat u een handtekening zet onder het definitieve overnamecontract, is het raadzaam om een boekenonderzoek (due diligence-onderzoek) te laten uitvoeren. Als koper heeft u bij bedrijfsovername een onderzoeksplicht. Het onderzoek brengt zoveel mogelijk risico’s in kaart en richt zich onder meer op:

  • Voorraadwaarden
  • (arbeids)Overeenkomsten
  • Vergunningen
  • Oninbare debiteuren
  • Mogelijke (verborgen) problemen

 

Vrijblijvend eerste advies

 

Wilt u meer informatie? Neem contact op met Kaminada Legal & Accounting via e-mail op bedrijfsovername@kaminada.nl of telefoonnummer 070 – 201 71 85. U wordt teruggebeld door een overnamespecialist. U kunt een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek, waarna u een plan van aanpak en/of offerte op maat ontvangt.