9:00 - 17:00

Onze openingstijden Ma. - Vrij.

070 201 71 85

Neem vrijblijvend contact op

Facebook

LinkedIn

Search
 

Incassorecht

Kaminada > Juridische Diensten > Incassorecht

Minnelijke Incasso

 

Tijdens het traject van de minnelijke incasso is er nog geen Rechter in het spel. Dit traject wordt dan ook wel buitengerechtelijk incassotraject genoemd. De debiteur (schuldenaar) wordt in dit traject verzocht te betalen. Bijvoorbeeld door middel van een telefoontje, een aanschrijving of een huisbezoek. Wij zijn de specialist in verbale aansporing tot betaling. Wij trainen onze medewerkers om met de juiste manier van communiceren debiteuren aan te zetten tot het betalen van openstaande facturen.

Het traject van de minnelijke incasso kunnen wij uitermate snel doorlopen. Deze snelheid is essentieel om ervoor te zorgen dat (indien nodig) snel naar het gerechtelijk traject overgestapt kan worden, om beschikking te krijgen over een vonnis.

 

Gerechtelijk Incassotraject

 

Wanneer het traject van de gerechtelijke fase is gestart, wordt een dagvaarding opgesteld. In de dagvaarding wordt de debiteur (schuldenaar) opgeroepen om voor de Rechter te verschijnen. Verschijnt de debiteur niet bij de zitting, dan wordt deze doorgaans bij verstek veroordeeld. Het kan ook zo zijn dat de debiteur verweer voert. Mocht hier sprake van zijn, dan kunnen wij u ook hierin bijstaan. Onze ervaren Juristen begeleiden en verzorgen uw belangen tot in de puntjes.

 

Internationale incasso

 

Ook buiten Nederland hebben wij al tal van casussen succesvol afgerond. Het innen van vorderingen in het buitenland is voor ons dus geen probleem. Onze adequate werkwijze bij het opsporen en executeren van buitenlands vermogen maakt deze successen mogelijk.

Snelheid, correctheid en efficiëntie zijn onze kernwoorden als het gaat om incasso’s. Doordat wij korte lijnen hebben en vlug het minnelijk incassotraject, als ook de dagvaardingstermijn, weten te doorlopen, kunnen wij sneller dan een ander deze trajecten voor u in gang zetten.