9:00 - 17:00

Onze openingstijden Ma. - Vrij.

070 201 71 85

Neem vrijblijvend contact op

Facebook

LinkedIn

Search
 

Advies

Kaminada > Recovery > Advies

Welke adviseur

Wellicht beschikt u over eigen adviseurs zoals bijvoorbeeld een Accountant, Advocaat of een bevriende ondernemer. Zonder vervelend te willen doen, zien wij vaak dat de Accountant ernstig in gebreke is gebleven met de financiële verslaglegging. Een Advocaat die soms ook Curator speelt denkt vaak alleen in maar problemen zoals bestuurders aansprakelijkheid en paulianeuze acties. En een bevriende ondernemer is geen insolventie adviseur. Kortom; verlaat u niet op het verleden maar richt u nu al direct op het heden. Beslis om andere adviseurs in de hand te nemen. Besef hierbij wel dat zeilen in rustig weer anders is dan zeilen in stormachtig weer. De gemiddelde adviseur heeft met dit laatste weinig ervaring. Hierbij is het voor adviseurs soms lastig om kritisch te kijken naar de huidige situatie en de toekomstplannen van een onderneming, wanneer men zelf in het verleden als adviseur bij de onderneming betrokken is geweest.

Kritisch bij inschakelen adviseurs

Wees als ondernemer kritisch bij het inschakelen van een adviseur. Cruciaal zijn relevante referenties en branchekennis. Een gemiddelde adviseur zal snel vertellen dat hij ervaring heeft in uw branche, maar probeer dit te verifiëren door echt door te vragen. Het reorganiseren, herstructureren, saneren en doorstarten van bedrijven is een vak apart. Er zijn maar weinig echte (onafhankelijke) specialisten en insolventie Juristen. De vuistregel: wees net zo kritisch over het inschakelen van een adviseur als over het kiezen van een leverancier. Immers, u hebt hen allebei hard nodig en u moet hen allebei betalen.

Kwaliteit onderschat

Veel ondernemers kiezen voor de adviseur met het laagste tarief. Besef dat er veel kwaliteitsverschil is tussen adviseurs. Beter een duurdere adviseur met enorm veel kennis van zaken en bergen met ervaring, dan een goedkopere adviseur met te weinig kennis. De juiste adviseurs speelt een cruciale rol bij een succesvolle herstart of doorstart van uw bedrijf.

Behoefte aan meer informatie? Wij staan voor u klaar!